Trick or Treat - aktivity do hodin jazyků 👻

Blíží se náš oblíbený svátek Halloween. Máme pro vás nadupaný článek plný dýní, strašidel, kostlivců a pavouků. Inspirovaly jsme se v naší facebookové skupině.

Trick or Treat - aktivity do hodin jazyků 👻

Blíží se náš oblíbený svátek Halloween. Máme pro vás nadupaný článek plný dýní, strašidel, kostlivců a pavouků. Inspirovaly jsme se v naší facebookové skupině Online výuka cizích jazyků | #Jsemdigitálnílektor. Díky za to!

Halloweenské písničky 

Tip od Hany Hrubé

Jednoduché a interaktivní písničky, které potěší zejména začátečníky. Naučte se se svými studenty krátké písničky Trick or Treat nebo Hurray, hurray, it's Halloween.  Písniček je na YouTube velké množství, mrkněte se.

Uhádni strašidelný zvuk

Tip od Kristiny Happy Štastné

Komu budou stát vlasy na hlavě hrůzou až se bude snažit uhodnout zvuk, který si pustíte? Zábavně strašidelná aktivita pro milovníky Halloweenu.

Minihorory 

Tip od Kláry Fafejtové

Tak tady se budete opravdu bát. Proč jsou tyto horory tak super? Nemluví se tam, takže jsou využitelné pro jakýkoliv jazyk. Se studenty můžete popisovat, co se tam děje, co by se mohlo stát, co by dělali oni v takové situaci atd.

Minutový horor

15 vteřinový hovor

Halloweenské idiomy

Tip od Barbory Tocauerové

Ve videu uslyšíte 10 halloweenských idiomů. Aktivita tedy hlavně pro angličtináře. Na YouTube najdete velkou zásobu videí s halloweenskou tématikou.

4 aktivity na Halloween v Genially

Máme pro vás 4 geniální aktivity, které musíte s vašimi studenty vyzkoušet. Stačí si otevřít tento článek ZDE.

Strašidelný Wordwall

Tip od Daniny Hypšové

Jsou to sice aktivity v češtině, ale pro inspiraci do jiných jazyků poslouží skvěle. 

Jak to bylo s Jackem? Uhádnete, jak to bylo ve skutečnosti?

Co/Kdo to je? Poznáte, co se skrývá v mozaice?

Základní strašidelná slovíčka Na základě popisu uhádněte, o jakou věc nebo osobu se jedná. 

Postav si vlastního zombie

Tip od Kláry Fafejtové

Není nad to mít vlastního avatara a co teprve, když ten avatar bude zombie? Skvělá interaktivní aktivita, která se dá přepnout do různých cizích jazyků. Potěší tedy nejen angličtináře, ale španělštináře nebo němčináře.

Budeme slavit!

Jaké státní svátky slaví v zemi jazyka, který se s vašimi studenty učíte? Co Anglie, Španělsko, Německo, Finsko nebo Itálie? Zapojte studenty, vyhledejte si s nimi svátky, poznejte tak blíž kulturu daného jazyka. Tento tip najdete jako č. 118 v knize 164 úkolů pro zábavné učení cizích jazyků

A Hanka taky bude slavit! 28. října má narozeniny.