8 tipů do online lekcí - na jedno kliknutí

Dochází vám inspirace a chcete do lekce nějakou interaktivní novinku? Máme pro vás 8 zajímavých tipů, které použijete na jedno kliknutí. Určitě si vyberete.

8 tipů do online lekcí - na jedno kliknutí

Dochází vám inspirace a chcete do lekce nějakou interaktivní novinku? Máme pro vás 8 zajímavých tipů, které použijete na jedno kliknutí. Určitě si vyberete.

1. Dixit kartičky 

Krásné ilustrace Dixit kartiček určitě znáte a víte, že jsou online a na jedno kliknutí se vám zamíchají a můžete je se studenty použít k popisu netradičního obrázku. 

 

2. Broken calculator 

Skvělá aktivita na procvičení číslovek. Student dává instrukce v cílovém jazyce. Vhodná i pro úplné začátečníky.

3. Obrázkový slovník 

Rozšiřujte se svými studenty slovní zásobu pomocí obrázkového slovníku. Popisovat můžete tělo, oblečení, jídlo, zvířata, dům atd. Slovíček a obrázků najdete na webu nespočetně.

4Yes, but 

Skvělý zdroj obrázků k popisu dnešních společenských problémů.

5Příběhy z kostek 

Stačí kliknout na Roll again, počkat si na pět nových obrázků na kostkách a můžete se se svými studenty pustit do příběhu. Příběhy z kostek nás baví, o tom svědčí i článek, ve kterém sdílíme i další webové aplikace.

6. Nolej.io

Do webové aplikace umělé inteligence stačí vložit odkaz na video a nástroj vám začne tvořit interaktitvní videa, flashcards... Vytvoříte si na pár kliknutí skvělý interaktivní obsah do lekcí. Vyzkoušejte v neplacené verzi.

7. Skribbl.io 

Zábavný nástroj na kreslení, který můžete využít nejen ve vašich lekcích. Studenty baví kreslení, je to rychlé a bez námahy. Baví vás malování, přečtěte si víc v článku Malování v online lekci.

8. Twee

Vyberte si jakékoliv video na YouTube a nechte si k němu v aplikaci Twee vytvořit cvičení do vašich lekcí. 

 

TIP na domácí úkol 

Pro všechny single ladies: Otevři si Tinder či podobnou seznamovací appku a "zmatchuj" se s cizincem a začni si s ním psát v cizích jazyce.

Skvělým zdrojem na domácí úkoly je i naše kniha 164 úkolů, kde najdete inspirace opravdu hodně. Už ji máte? Čerpáte z ní? Nemáte ji? Pořiďte si ji ještě dnes a zítra už s ní pracujte ve vašich lekcích. Více o knize tady.

Vytvoř skvělou online lekci - 5 hodin praktických tipů do vašich lekcí

Chceš, aby studenti na tvých lekcích byli aktivnější? Potřebuješ získat nový drajv do učení. Konkrétní rady, inspirace, ukázky a žádné teoretické řeči.

Koupit si kurz