Problémy na cestách - aktivita do lekcí jazyků

Rozmluvte své studenty. Během svých cest se mohou setkat s různými situacemi a některé mohou být stresující. Připravte své studenty na tyto možné nepříjemnosti a procvičte s nimi dialogy, které jim budou užitečné, když se dostanou do potíží.

Problémy na cestách - aktivita do lekcí jazyků

Tato aktivita z našeho Konverzačního balíčku 1 má u vás největší úspěch! Teda druhý největší úspěch. První měla lednice, ale o tom až jindy.

Problémy na cestách je jednoduchá aktivita v Genially, která rozmluví snad každého. Co když narazíte na medvěda?

Během svých cest se můžete setkat s různými situacemi a některé mohou být stresující. Připravte své studenty na tyto možné nepříjemnosti a procvičte s nimi dialogy, které jim budou užitečné, když se dostanou do potíží.

Co když se ztratí? Co když se jim rozbije telefon? Co když autobus má zpoždění? Co když a štěnice v hostelu?

Popište situace se studenty a bavte se o tom, jak by se v těchto situacích zachovali. Použijte podmiňovací způsob k vyjádření jejich reakcí a rozhodnutí. A nechte své studenty vyprávět i jejich zážitky z cest, určitě jich budou mít spousty...

No, pokud budou vaši studenti v létě cestovat na Slovensko do hor jako Hanka předminulý týden, tak se jim taková konverzace bude rozhodně hodit. A ostatní? Ty to aspoň dobře pobaví. Alespoň o tom píšete v naši facebookové skupině Online výuka cizích jazyků | #Jsemdigitálnílektor

Konverzační balíček aktivit 1

Klasická témata jako oblečení, lidské tělo, cestování, jídlo a sport máte už teď bez práce! Máme pro vás 10 aktivit, které jsou nachystané na klíč pro okamžité použití. Jen kliknete, nasdílíte, a konverzace může začít. Balíček najdete zde.