Malování v online lekci

🎨 Každý lektor musí čas od času vytasit svůj výtvarný um! Přinášíme hned několik zlepšováků (nejen) do online lekcí jazyků přímo pro vás.

Malování v online lekci

Každý lektor musí čas od času vytasit svůj výtvarný um. Ať si berete whiteboard, křídu a nebo svoji myšku do ruky a snažíte se vysvětlit nové slovíčko, gramatiku či nakreslit příběh nebo si zahrát hru, malování a kreslení se vám bude hodit.

Přinášíme hned několik zlepšováků (nejen) do online lekcí jazyků přímo pro vás.

1. Sdílené Whiteboardy

Malujte se svými studenty společně! Nechte je popsat vaši kresbu, nechte je vysvětlit slovíčko...Rozhodně spolupracujte!

Využijte whiteboard na ZOOMu anebo Jamboard, Miro, Collboard. Každá tabule má něco do sebe a něco trochu jinak, ale základ je vždy stejný.

2. AutoDraw

Necítíte se úplně jako Picasso a nejste si jistí ve svých malířských kramflecích? Nebo chcete občas u svých studentů zabodovat a vykouzlit zážitek.

Určitě vyzkoušejte kouzelnou tužku na stránce AutoDraw. Namalujte obyčejné kolečko a podívejte se nad váš "papír", kde umělá inteligence ve vašem díle rozpoznala veliký potenciál. Třeba ananas, vajíčko,...

3. QuickDraw

Vyzkoušejte na svých lekcích umělou inteligenci ve svém jazyce. Zvolte si jazyk, přečtěte si zadání a zkuste tahem vaši myšky či prstem na tabletu nakreslit, co se po vás žádá. Aplikace se to bude snažit uhodnout.

Víme, že závislost vzniká velmi rychle jak u lektorů, tak u studentů. Takže pozor, aplikace je vysoce návyková.

4. Skribbl.io

Hra, ve které musíte, co nejrychleji uhodnout nakreslené slovo a napsat ho. Je určena pro jednotlivce i větší skupiny, samozřejmostí je, že můžete vkládat i vámi zvolená slovíčka na procvičení.

Když kreslíte vy, vyplatí se vám rychlost a stručnost. Tady jde o čas!

5. Papír a tužka

Naprosto bezkonkurenční a léty prověřené nástroje vhodné při výuce cizích jazyků ať už ve třídě či v online prostředí.

Nezapomeňte je využívat, je to snadné, jednoduché a velmi přirozené. Upgrade může být i mazací tabulka s fixem a hadříkem, vhodná pro více použití.

Baví vás naše nápady? Dejte nám vědět! Chcete si ulehčit lektorský život?

Mrkněte se po našich e-boocích plných aktivit. 

kompletní nabídka Digitálních lektorů

Jak zapojit výtvarku do online hodin jazyků

Už víte, že na online lekci jazyků se můžete přenést kamkoliv, můžete si číst aktuální zprávy z celého světa, společně koukat na filmy, rozebírat literaturu i hrát hry.

Ale už jste si někdy se studenty do ruky vzali štětec a vodovky? Že vás to nenapadlo? Že si myslíte, že to nejde, nebo že je to nefunkční nesmysl. Karolína Shipstead je lektorka angličtiny a výtvarky a obojího najednou, navíc ještě je výtvarnice, hudebnice, čarodějnice (s počasím) a spolumajitelka Playground English. Namaluje vymaluje, zazpívá česky i anglicky a to v libovolném pořadí.
Nejradši ze všeho se směje se svýma holkama a pije teplej tulsi čaj.