10 letních novinek od Digitálních lektorů

Podívejte se pod pokličku Digitálních lektorů. První půlka prázdnin byla odpočinková a ta druhá vypadá velmi akčně. Co všechno pro vás chystáme? V létě odpočíváme, ale zároveň nezahálíme, pojďte se podívat pod pokličku našeho digitálně lektorského léta. Posíláme vám našich 10 letních novinek.

10 letních novinek od Digitálních lektorů

Podívejte se pod pokličku Digitálních lektorů. První půlka prázdnin byla odpočinková a ta druhá vypadá velmi akčně. Co všechno pro vás chystáme?

V létě odpočíváme, ale zároveň nezahálíme, pojďte se podívat pod pokličku našeho digitálně lektorského léta. Posíláme vám našich 10 letních novinek.

1. Každých 14 dnů vám posíláme Newsletter

Každý náš e-mail vždy plníme aktivitami, tipy a nápady, které jako jazykový lektoři můžete využít hned do vašich lekcí a nebo vás nutí k zamyšlení či zlepšení vašich služeb. V létě jste si mohli vyzkoušet letní aktivity, naplno využít emoji ikony, zkouknout několik videí. Každé druhé pondělí ve vaši schránce. Přihlásit se k odběru můžete i zde na webu.


2. Vyšel nám článek v časopisu Marianne


Pro časopis Marianne jsme napsaly článek, který můžete sdílet se svými studenty a inspirovat je k zábavnému učení! Popsaly jsme v něm 3 tipy, které každý student snadno začlení do svého života.


Tipy, které si můžete přečíst v článku, jsou vybrané z naší knihy 140+24 úkolů pro zábavné učení cizích jazyků. Jestli vás zajímají další tipy, udělejte si radost a pořiďte si knihu ZDE.


3. Spolupracujeme s projektem Study Hub


Naši kamarádi kluci ze startupu Study Hub se snaží nám, lektorům, ulehčit život. Spolupracujeme s nimi na vývoji nástroje, který pomůže lektorům s administrativou, která podle výzkumu zabírá lektorům až 20 hodin měsíčně! 40 z vás přijalo naše pozvání a poskytují klukům skvělou zpětnou vazbu. Přečtěte si článek na CzechCrunch, který je nejen o klucích ze Study Hub, ale i trochu o nás, o vás a o různých problémech, se kterými se jako lektoři potýkáme. Oběd s klukama, když nám představili, jak teď vypadá aplikace, byl skvělý.

Může jít o obrázek 3 lidé
Na pracovním obědě s Patrikem ze StudyHub

4. Jak si za rok změnit podnikání a Jak se stát z překladatelky profesionální online lektorkou finštiny

Dva velmi inspirativní rozhovory přibyly během léta na našem YouTube kanále.

Jak si za rok změnit podnikání s Pavlou Hofmanovou

Co se všechno může stát v životě jazykové lektorky, když se rozhodne do svého podnikání šlápnout? Čeho se vyvarovat? Na jaké cesty se (ne)vydat nám poradí Pavla Hofmanová, lektorka češtiny pro cizince, která za posledních 365 dní změnila svůj lektorský život. Navýšila svoje ceny, rozjela své sociální sítě, vytvořila jednotný brand i krásné webové stránky cestinaspavlou.cz. Ke shlédnutí ZDE.

Jak se stát z překladatelky profesionální lektorkou finštiny s Emou C. Stašovou

Ema C. Stašová chtěla učit finštinu online a měla hlavu jako balón ze všeho, co je potřeba v souvislosti s rozjezdem takového "projektu" udělat. Měla spoustu pochybností, nespojitých nápadů a nevěděla, od čeho se odpíchnout. A tak se přihlásila do kurzu Jak na úspěšný lektorský projekt. Založila si sociální sítě a začala posílat newsletter o finštině. Díky tomu si našla první studenty na online jazykové koučování, individuální výuku a do skupinového online kurzu pro začátečníky. Ke shlédnutí ZDE.

Brzy se můžete těšit na další díly rozhovorů. Sledujte nás na sociálních sítích a odebírejte pravidelný newsletter a nic vám neunikne. ZDE


5. Spouštíme další ročník oblíbeného kurzu - Jak na úspěšný lektorský projekt


Už potřetí pro vás spouštíme oblíbený 3měsíční kurz Jak na úspěšný lektorský projekt, kterým si prošlo už 67 lektorek a lektorů. Provede vás vším, co jako jazykoví lektoři na volné noze potřebujete k úspěšnému podnikání vědět - od účetnictví, před právní základ i tvorbu a prodej produktů. Kurz je jedinečný v tom, že je velmi praktický a v reálném čase a s dostatečným prostorem se společně podíváme na vše, co vás ohledně podnikání zajímá. Začínáme 19. září.

6. Máme za sebou náš první rozhovor do novin

💡
Chcete vyučovat jazyky online? Musíte být učitel i podnikatel, říkají Digitální lektorky - přečti si článek o nás ve Forbesu

Jsme napnuté jak kšandy a určitě vám dáme vědět, až článek vyjde. Povídaly jsme si o vzniku projektu Digitální lektoři koncem léta 2019, o náročných jarních měsících, když vypuknul covid a my jsme pomáhaly na maximum českým a slovenským lektorům se poprat s online výukou, o tom, jak náš první webinář sledovalo 5000 diváku a my byly připraveny, že jich přijde tak 60. Ale třeba i o tom, co by profesionální jazykový lektor měl v online prostoru zvládat.

Ptala se nás Klára Čikarová


7. Daly jsme si pivo s lektorkami jazyků na Letné


Ve středu 10. srpna jsme si skvěle popovídaly s lektorkami jazyků. Spontánní akce začala v 20:00 a před půlnocí jsme se rozcházely domů. Máme chuť to zopakovat! Bylo to skvělé. Příště počítáme i s vámi.

Může jít o obrázek 7 lidem , sedícím lidem a venkovnímu
Chvíli před půlnocí uprostřed Letné


8. Natočily jsme příspěvek na konferenci Umění jazyků


Dostaly jsme pozvání se účastnit i druhého ročníku konference pro studenty jazyků a neváhaly jsme pozvání přijmout. Náš příspěvek se týká jazykových výzev a vaši studenti tam dostanou tipy, jak začít motivovat sám sebe. Přihlaste sebe a pošlete odkaz svým studentům. Bude to zářijová nadupaná jízda, ZDE.

9. Ivana si povídala v Rádiu Junior o výuce cizích jazyků

Jak by měl vypadat ten nejlepší jazykový lektor pro dítě? Co je prima na online výuce a co naopak nejde zrealizovat? Jaké tipy a úkoly se skrývají v naši knížce 140 + 24 úkolů pro zábavné učení cizích jazyků. Ale zároveň i historky o životě v Madridu či cestování po Chile. Rozhovor odpolední vysílání Rádia Junior s Denisou Kimlovou a Adamem Melcerem (13 let) si můžete poslechnout ZDE?

Může jít o obrázek 3 lidem , stojícím lidem a indoor
V Českém rozhlase na Rádiu Junior

10. Hanka vytvořila videokurz pro Seduo

V srpnu se spouští prodej Hančiného kurzu vytvořeného pro Seduo, největší česko-slovenská online vzdělávací platformu s videokurzy.

Může jít o obrázek 2 lidem , obrazovce , camera a indoor
Hanka v nahrávacím studiu