Letní aktivity do hodin jazyků

Je na čase vyrazit na prázdniny. Léto volá. Všichni si je zasloužíme. Připravily jsme si pro vás 4 prima odkazy, které vás odnesou do světových dálek i od počítače a které se budou hodit do letních online lekcí jazyků.

Letní aktivity do hodin jazyků

Je na čase vyrazit na prázdniny. Léto volá. Všichni si je zasloužíme. Připravily jsme si pro vás 4 prima odkazy, které vás odnesou do světových dálek i od počítače a které se budou hodit do letních online lekcí.

Jídlo z celého světa

Ochutnejte pochoutky z celého světa. Máte chuť na španělské gazpacho nebo řecký gyros? Chutím se hranice nekladou, objevujte světové kuchyně a rozšiřte si slovní zásobu. Ale pozor, budete mít při této aktivitě určitě hlad.

Co (ne)uvidíš u moře?

Přes 20 interaktivních slidů, které obohatí vaše lekce. Zábavná aktivita na procvičování různých slovíček. Pobavte se se studenty co mohou a nemohou vidět u moře. Co takové lyže či kotva? A nakonec si zatočte s kolem slovíček a získejte body za obohacenou slovní zásobu.

Oblíbená aktivita je i součástí videokurzu Genially. V pěti jazykových mutacích: čeština, španělština, francouzština, angličtina a nizozemština.

Pamatuješ si, co chybí ?

Obrázky s chybějícími předměty na procvičení paměti a slovíček. Zábavná aktivita na procvičování různých slovíček a na zlepšení paměti a pozornosti. Nechte studenty 10 sekund pozorovat jeden obrázek a pak překlikněte na další snímek, kde je vždy jeden předmět překrytý žlutým políčkem s otazníkem. Studenti hádají, co se skrývá v překryté části fotky.

V prezentaci najdete 10 obrázků. Žluté políčko s otazníkem můžete přesunout na jakékoli předměty. Pro úpravu prezentace si udělejte vlastní kopii.

Prázdniny - léto

Karty k létu patří! Máme pro vás 40 karet, které můžete odkrývat na vašich hodinách jazyků a pobavit se o prázdninách, létu... Pod každou kartou se skrývá jedna fotografie, která se výborně hodí na popis a nebo třeba na tvoření otázek.

Dejte nám vědět, jestli se vám aktivity hodily? A užívejte si léto.