Icebreaker aktivity do prvních hodin

Jak začít školní rok? Neste se na vlně léta a pohody a vyzkoušejte jednoduché aktivity, které rozehřejí vaše studenty a vám nezavaří mozky. Icebrekry do vašich lekcí jazyků.

Icebreaker aktivity do prvních hodin

Jak začít školní rok? Neste se na vlně léta a pohody a vyzkoušejte jednoduché aktivity, které rozehřejí vaše studenty a vám nezavaří mozky. Icebrekry do vašich lekcí jazyků.

Písmenka abecedy

Roztočte kruh abecedy. Na písmenko, které padne, se studenti snaží
vymyslet nějaké slovo, které je nějakým způsobem charakterizuje. Když najdou slovo a použijí ho ve větě, ve které dokáží, že se jich to slovo týká, mají bod. Slovo se jich může týkat jakkoli, i vtipným způsobem.

Slovní fotbal

Rozehřejte své studenty klasickým slovním fotbalem. Jeden řekne libovolné slovo, druhý naváže slovem začínajícím na písmeno, na které končilo předchozí slovo. Téma slov můžete limitovat nebo nechat úplně volné.

Proměny

Měňte se studenty svůj vzhled na kameře. Jeden si vždy vypne na 30 sekund kameru, něco na sobě změní (např. si převleče tričko, dá/sundá si brýle, namaluje se/odlíčí, něco změní v pozadí, apod.), pak si opět zapne kameru a ostatní hádají, co se změnilo.

Jakou máš náladu?

Jaký pocit zažívají vaši studenti na první lekci? Jsou nervózní? Uvolněte atmosféru a zeptejte se jich na to zábavným způsobem. Promítněte na obrazovku jeden z vtipných obrázků pejsků, koček nebo slavných osobností s různými výrazy. Příklad s pejsky najdete ZDE.

Hvězda

Nechte své studenty zářit! Vytvořte Google Jamboard a každému studentovi v něm přiřaďte 1 stránku. Na každou tabuli napište jméno studenta a doprostřed vložte obrázek obyčejné prázdné hvězdy. Úkolem bude, aby každý student napsat 1 pozitivní vlastnost o sobě do každého cípku hvězdy.

Chcete víc nápadů? Můžete jich mít hned 50! Kupte si náš e-book 50 Icebreaker aktivit a udělejte na své studenty skvělý první dojem.

A něco navíc

Rozehřívačka na začátek hodiny, skvělý domácí úkol, ale i parádní materiál do online lekce pro vysvětlování tvorby otázek. Džin, co uhádne všechno, na co myslíte, se nejmenuje Aladin, ale Akinator, a mluví hned 16 jazyky! Vyzkoušejte ho v tom svém a trénujte se svými studenty porozumění. Stačí kliknout ZDE.

Newsletter pro jazykové lektory je napěchovaný super tipy do výuky

Každé druhé pondělí přistane ve vaši schránce e-mail, který si zamilujete. Najdete v něm tipy na aktivity, které můžete rovnou využít během celého týdne s vašimi studenty.

Chci odebírat