Hody, hody, doprovody - jarní aktivity do vašich lekcí

Vneste do svých lekcí jazyků veselé jarní aktivity. Velikonoce jsou za dveřmi. Barvení vajíček, tradice, pečení beránka.

Hody, hody, doprovody -  jarní aktivity do vašich lekcí

Velikonoce jsou za dveřmi. Barvení vajíček, tradice, pečení beránka. Vneste do svých lekcí veselé jarní aktivity.

Máme pro vás jednu z našich nejoblíbenějších - 9 obrázků vhodných na popis i na konverzaci o preferencích. Je libo zajíčky nebo vajíčka? Dáte přednost kuřátkům či zvířecím rodinkám? Na popis i na slovní zásobu jsou naprosto perfektní.

vajíčka 9x jinak

zajíčci/králíčcic 9x jinak

Případně máte nějaký svůj nápad. Využijte naši šablonu a vyrobte si vlastní 3 × 3 . Šablona je jinak součástí šablon z videokurzu Canva pro lektory.

Jarní slovíčka

Jarní slovíčka je jedna z nejstarších aktivit vytvořených Digitálními lektory v nástroji Genially. Ale tato je speciální - neobsahuje totiž sepsanou slovní zásobu v jednotlivých jazycích, a tak vám dává naprostou svobodu.

Ať už si u prvního slidu popíšete slovíčka, či je budete třídit podle vámi zvolených kategorií, či si říkat, co zrovna vy a vaši studenti na jaře děláte nebo co vás absolutně neláká, necháme na vás. Můžete trénovat slovíčka, stavět věty, pracovat s minulými časy či třeba kondicionály. Využít můžete i tužtičku v pravém horním rohu.

Připravily jsem rovnou i opakovací aktivity. Nechte vaše studenty si 10 sekund prohlížet obrázek a následně jednoduše překlikněte. Jaký obrázek chybí? Poslední aktivita je opakování slovní zásoby formou hledání rozdílu.

Velikonoční balíček aktivit

Bylo dřív vejce, nebo slepice? Tahle konverzační aktivita tam sice chybí, ale můžete studenty aspoň naučit jarní slovíčka, vymalovat si kraslici nebo složit velikonoční mozaiku. Mazancům zdar! Prozkoumejte Velikonoční balíček do detailů.

Koupit

Baví vás naše nápady? Dejte nám vědět! Chcete si ulehčit lektorský život?

Mrkněte se po našich e-boocích plných aktivit. 

kompletní nabídka Digitálních lektorů