Aktivita - "Zabal si kufr!"

Interaktivní aktivita do jazykových lekcí. Potrénujte se svými studenty slovíčka jako: triko, sandále, plavky, šála. Zabalte si na letní i zimní dovolenou a můžete využít také na procvičení rozkazovacího způsobu, barev, materiálů, otázek, čísel…

Aktivita - "Zabal si kufr!"

Málokdo z nás asi vyrazí letos na dovolenou do zahraničí. Kufr si ale vaši studenti mohou zabalit v naší nové aktivitě a potrénovat si tak slovní zásobu. Ať už materiál využijete jen na slovíčka, nebo jako rozehřívací aktivitu pro delší lekci, užijte si ho! Rozhodně se hodí na online i prezenční lekce.

Zabal si  kufr! Sice se asi málokdo z nás v následujících týdnech vydá na dovolenou k moři či na lyže, ale kufr si můžete zabalit i na cesty po České republice či na výlet k babičce.

Potrénujte se svými studenty slovíčka jako: triko, sandále, plavky, šála. Zabalte si na letní i zimní dovolenou a můžete využít také na procvičení rozkazovacího způsobu, barev, materiálů, otázek, čísel… Jako vždy vám dáváme velikou svobodu aktivitu uchopit po svém a dle potřeb vašich a hlavně vašich studentů.

Nebojte se používat tuto aktivitu do hodin s dětmi i dospělými a určitě ji využijte i mimo online svět. Funguje skvěle jako domácí úkol či na tabletu i promítaná ve třídě na stěnu.

Jazykové verze aktivity: čeština, španělština, francouzština, angličtina

👉🏻 jestli potřebujete aktivitu ve vaši jazykové variantě, ozvěte se pro spolupráci

Jak s aktivitou pracovat? Mrkněte na video:

Ivanin tip:

Skvělá rozehřívací aktivita! Využijte připojení k internetu vašich studentů a následně je nechte “nakupovat” v e-shopech s oblečením z daných zemí či v jazyce, který se studují. Slovní zásobu budou mít potrénovanou a na stránkách reálného online obchodu s vámi budou sdílet svůj nákup. A na vás lektorech je, jak ho budete specifikovatí - vyber si oblečení na letní dovolenou, do kanceláře či na červený koberec: Případně můžete limitovat virtuálním kapitálem, který jim “dáváte” k dispozici. Nejlepší konverzace jsou ty reálné - jakou máš velikost, nepotřebuješ ještě pásek, kolik stojí ta červená kabelka?

Vytvořeno pomocí Genially - geniální platformy na vytváření všech druhů interaktivního obsahu. Neváhejte si stáhnout náš videokurz, jediný svého druhu v České republice a začněte tvořit!