6 skvělých letních aktivit

Obohaťte své lekce letními aktivitami. Máme pro vás celkem 6 aktivit. Vše můžete ihned použít, tak čím začnete?

6 skvělých letních aktivit

Zabal si kufr

Naše oblíbená aktivita v Genially. Odjíždí vaši studenti na dovolenou? Sbalte si společně kufr! Co nutně potřebuje a k čemu? Co je naopak zbytečné? Na našem blogu najdete kromě aktivity i video, kde Ivana popisuje, jak s aktivitou pracovat.

Kdo kam jede?  

Další obdobná aktivita v Genially, kde student popisuje obsah kufru a společně spekulujete, kdo se takto sbalil, kam jede a co tam bude dělat.

Nejpodivnější zákazy ve světě

Článek v angličtině, co zaručeně vyvolá zábavnou konverzaci. Povídejte si se studenty o různých zákazech v cizích zemích. Co se jim líbí a co naopak považují za nelogické? Mají nějaké zkušenosti ze zahraničí?

Generátor vaší destinace na dovolenou

Nechte studenty vylosovat, kam jet na dovolenou a bavte se o tom, jestli se jim výběr líbí. Generátorů je víc, další najdete třeba zde nebo zde.

Jaký jsi typ cestovatele?

Udělejte si se studenty kvíz! Na internetu najdete kvízy pro různé jazyky. My pro vás máme zdroje na 3 jazyky a vy nám klidně pošlete zdroje na vaše jazyky. Zapojíme je!

  • anglicky - online kvíz pro pokročilejší zde, pro začátečníky zde
  • francouzsky - online kvíz zde, test na vytisknutí zde, různé infografiky zde
  • španělsky - online kvíz zde

Dovolená na Mallorce

Aktivity z Hančiny dovolené na Mallorce. Podívejte se na video, kde Hanka dává tipy na tvorbu jednoduchých aktivit na povídání o dovolené. Hančinu aktivitu vyrobenou v Genially můžete klidně použít i vy! Nechte studenty vyprávět, co na dovolené kdo dělal/dělá/bude dělat. Aktivitu najdete zde.

Baví vás naše nápady? Dejte nám vědět! A chcete si ulehčit lektorský život? Mrkněte se po našich e-boocích plných aktivit.

Konverzační balíček aktivit 1

Klasická témata jako oblečení, lidské tělo, cestování, jídlo a sport máte už teď bez práce! Máme pro vás 10 aktivit, které jsou nachystané na klíč pro okamžité použití. Jen kliknete, nasdílíte, a konverzace může začít. Balíček najdete zde.