Baamboozle - hravá platforma do hodin

Objevte nové a jednoduché hry, které oživí vaše lekce. Vyzkoušejte nenáročnou aplikaci Baamboozle a nechte své studenty trochu si zasoutěžit. Bude se vám hodit do online i offline lekcí pro skupiny studentů bez ohledu na věk či na jazyk, který učíte.

Baamboozle - hravá platforma do hodin

Objevte nové a jednoduché hry, které oživí vaše lekce. Vyzkoušejte nenáročnou aplikaci Baamboozle a nechte své studenty trochu si zasoutěžit. Bude se vám hodit do online i offline lekcí pro skupiny studentů bez ohledu na věk či na jazyk, který učíte. Máme pro vás malou příručku, jak s platformou pracovat.

Jak to funguje?

V Baamboozle si můžete rychle a jednoduše vytvořit hru pro skupinu studentů, kterou jim pak na hodině sdílíte - v online lekci pomocí sdílení obrazovky, v prezenční hodině budete potřebovat projektor nebo dobře viditelnou obrazovku.

Principem mi hra připomíná AZ kvíz - studenti nebo týmy si vždy vyberou políčko a odpovídají na otázky. Samozřejmě se nemusíte omezit jen na otázky, můžete do her vložit také úkoly, překlady, nebo cokoliv jiného vás napadne. Po splnění se objeví správná odpověď a vy zhodnotíte, zda se studentům zadařilo.

Hra je velmi flexibilní, máte možnost nastavit si počet týmů, počet otázek a různá další nastavení, např. časovač, formu bodování, nebo další bonusové kartičky, které hru zpestří.

Snadno i bez přípravy

Baamboozle je možné využívat i bezplatně, stačí se jen zaregistrovat a potvrdit e-mailovou adresu. Po přihlášení se můžete rovnou vrhnout na tvoření, nebo se porozhlédnout po již vytvořených hrách (stačí na horní liště kliknout na kolonku Games). Platformu využívá mnoho lektorů a učitelů a je velká šance, že už někdo vytvořil hru, která se vám bude zrovna hodit do lekce.

V Baamboozle totiž najdete přes 400 tisíc již vytvořených her.

V rámci aplikace můžete sledovat další učitele a hrát hry, které už vytvořili (pomocí tlačítka Follow). Také můžete dávat srdíčka hrám, které se vám líbí (likem se vám hra automaticky uloží do knihovny), nebo si cizí hry třídit do vlastních složek.

Vytváření vlastní hry

Pokud máte konkrétní představu, jak chcete, aby hra vypadala, nebo se vám nepodaří najít vyhovující hru, přesuňte se k tvoření (Make games na hlavní stránce nebo My library > Games > New game). Povinně musíte vyplnit jméno hry a její popis, k čemuž můžete připojit obrázek nebo GIF.

Po potvrzení (Make game) stačí jen přidávat postupně jednou otázku za druhou. Ke každé otázce je třeba doplnit odpověď a pokud budete chtít, můžete přiložit i obrázek či GIF a konkrétní počet bodů - lze tak odstupňovat náročnost otázek a nechat studenty trochu taktizovat. Ke každé hře a otázce se můžete zpětně vrátit a upravit vše podle potřeby.

Baamboozle+

Baamboozle sice lze používat bezplatně, ale ve své plus variantě nabízí také funkce, které vám usnadní práci a otevřou další herní možnosti. Za $7.99 měsíčně, nebo $59,88 ročně nabízí tato vylepšení:

  • možnost vytvářet i neveřejné a soukromé hry (ve free verzi musíte vše publikovat veřejně)
  • vkládání neomezeného množství obrázků o velikosti až 20 MB (oproti free omezení na 24 obrázků o velikosti do 0,5 MB)
  • hru až pro osm týmů (ve free mohou hrát maximálně čtyři)
  • vytváření neomezeného množství složek (free verze umožňuje jen jednu)
  • otázky s výběrem odpovědí
  • možnost zkopírovat si a upravovat jakoukoli už vytvořenou hru
  • přístup ke všem nastavením a bonusům hry
  • možnost upravovat text i při hře
  • automatické vytváření slideshows (využitelných jako výukové materiály)
  • žádné reklamy
  • vyšší úroveň podpory
Ve videu si můžete prohlédnout uživatelské rozhraní a ujistit se, kam klikat.
Zařaďte Baamboozle do svých lekcí. Věřím, že bude vás i vaše studenty bavit!

Kdybyste potřebovali poradit nebo něco prokonzultovat, neváhejte se ozvat.

Aga Derflová

Jmenuju se Aga a jsem nadšená studentka. Už nějaký čas trávím studiem na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, kde se věnuji pedagogice a češtině v komunikaci neslyšících. Když zrovna nejsem ve škole, pracuji s dětmi a moc mě to baví. Když mám volno i od nich, ráda cestuji, ideálně někam do přírody.