6 tipů, jak efektivně využít letní režim jako jazykový lektor

Možností, jak slabé letní měsíce využít, je spousta - odpočívat, vzdělávat se, sportovat, pracovat s oblíbenými studenty. Přinášíme vám našich 6 nejoblíbenějších tipů.

6 tipů, jak efektivně využít letní režim jako jazykový lektor

Možností, jak slabé letní měsíce využít, je spousta - odpočívat, vzdělávat se, sportovat, pracovat s oblíbenými studenty. Přinášíme vám našich 6 nejoblíbenějších tipů.

Pro nás dvě prázdniny skončily s prvním srpnovým dnem a pomalu se dostáváme do pracovního režimu. Odstartovaly jsme náš oblíbený kurz Online jazykovým trenérem, který je pěkně nadupaný! Během našich měsíčních prázdnin jsme čerpaly energii z přírody, nechaly odpočinout hlavě i očím a obě jsme si daly pěkně do těla na horách - Hanka ve francouzských Alpách s kamarádama, Ivana v Německu se svou rodinou.

Ptáte se, jak je možné, že si děláme prázdniny celý měsíc (Ivana dokonce i dýl). Bývá to totiž problém jak finanční, tak i pedagogický (přece svým studentům nezpůsobím měsíční výpadek z pravidelného systematického učení). My jsme si ale před lety uvědomily, že to jde velice dobře a že to má i mnoho výhod. Červenec a srpen jsou obecně pro lektory slabšími měsíci a místo naříkání z nízkého příjmu z toho můžeme udělat velké plus. Možností, jak tyto slabé letní měsíce využít, je spousta, a neznamená to, že si za každou cenu musíte dělat volno.

💡
Zkratka na vaší lektorské cestě - Potřebujete konkrétní odpovědi na vaše otázky? Nevyhovují vám termíny skupinových kurzů? Chcete najít způsob lektorování, který vás bude skvěle bavit i živit? Na jedné konzultaci získáte informace, po kterých byste sami pátrali měsíce i roky. S kterou z nás se pustíte do práce? S Ivanou nebo s Hankou? Objednejte si konzultaci na info@digitalnilektori.cz

6 tipů, jak efektivně využít letní režim

1. Přemýšlejte a plánujte

Zrekapitulujte si svůj ukončený školní rok a přemýšlejte, co se dá vylepšit. Podívejte se na inspirativní videa

Jak na ten nejlepší rozvrh

Už máte hotový rozvrh na podzim 21? Víte, kdy, koho, kde budete učit? Máte nějaký strop kolik vzít studentů? Pojďme si společně sestavit takový optimální rozvrh vás jako jazykového lektora. Budeme respektovat vaše lektorské nadšení, časové možnosti, odpočinek. Rozhovor o lektorském timemanagmentu, který vám nesmí uniknout.

Nastavte si správně hodinovku - o cenotvorbě pro jazykové lektory

Víte kolik si vlastně potřebujete vydělat? Znáte své podnikatelské náklady? I ty, na které se často zapomíná? Umíte si spočítat, kolik budete platit na daních a pojištění? Kolik času vám zabere administrativa a příprava na lekce a jak se tento čas promítá do cen vašich lekcí? Adekvátní ocenění = spokojený lektor = spokojený student. To vše v rozhovoru s Luckou Krausovou.

‍Co mají společného skvělí a špatní lektoři?

Broňa Sobotka poodhalí, jak vypadá ideální lektor. Co mají společného skvělí a špatní lektoři jazyků? A určitě i mnohem více.

2. Naučte se něco nového

Ovládněte Canvu, Google Classroom nebo Genially pomocí našich videokurzů nebo se třeba naučte dělat stojku nebo malovat akvarelem.😉

3. Nabídněte letní produkt

Třeba Ivanin španělský letní playlist už poslouchá 360 milovníků španělštiny!

4. Vytvořte něco nového

Nemusíte hned, běžte na to krůček po krůčku a začněte třeba tím, že si poslechnete livestream s lektorkou Pavlou Hofmanovou na téma, co vše může lektor změnit za 365 dní.

5. Prozkoumejte nové zdroje

Kromě našeho pravidelného newsletteru a facebookové skupiny se pojďte inspirovat i jinde. Doporučujeme např. Newslettery od Martina Kavky o tom, jak tvořit vlastní newslettery, nebo např. knihy Atomové návyky a Kraď jako umělec

6. Odpočiňte si!

A nevyčítejte si to. Kdo nás znáte a sledujete, víte, že 6. bod nám jde skvěle! Ale taky víte, že i tehdy, kdy odpočíváme, tak se v našich projektech pořád něco děje.